cfa anna murià » ANEM A L’ÒPERA!

Dimecres 26 d’octubre anirem a veure l’òpera Don Giovanni, de W. A. Mozart, al Teatre la Faràndula de Sabadell, a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i els Amics de l’Òpera de Sabadell.

Sortirem amb autocar des de l’escola.

Podeu pagar a secretaria.

_____________________________

DON GIOVANNI, DE W.A. MOZART

Don Giovanni és una òpera en dos actes amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret de Lorenzo da Ponte. Va ser estrenada en el Teatre dels Estats de Praga el 29 d’octubre de 1787. Don Giovanni és una de les obres mestres de Mozart i forma part de l’anomenada trilogia Da Ponte –les tres obres compostes per Mozart amb llibret de Lorenzo Da Ponte–, juntament amb Così fan tutte i Les noces de Fígaro.[1]

A Sevilla, Don Giovanni intenta seduir Donna Anna, però acaba lluitant i matant el seu pare, el Comanador. Comencen un seguit d’embolics en què Don Giovanni intenta seduir alguna noia i fugir d’algun promès gelós, fet que aconsegueix amb l’ajut del seu criat Leporello. Al final, el fantasma del Comanador s’emportarà un Don Giovanni que mai no es penedirà de les seves malifetes.[2]

Entre les nombroses òperes basades en el mite de Don Joan, Don Giovanni és considerada la més reeixida, sense possible comparació amb la resta. El llibret de Da Ponte va ser anomenat, com molts a la seua època, dramma giocoso: en què «giocoso» fa referència al seu caràcter còmic, mentre que «dramma» significa simplement un text operístic, abreviatura de dramma per musica. Mozart va considerar-la una opera buffa.

L’any 1979 se’n va fer una adaptació cinematogràfica dirigida per Joseph Losey. Entre els millors intèrprets del paper principal de Don Giovanni, cal destacar els baixos Ezio Pinza, Cesare Siepi i Norman Treigle, i els barítons Dietrich Fischer-Dieskau i Thomas Hampson.

 

(TEXT EXTRET DE VIQUIPÈDIA)

 

 

 

 

Segueix-nos a Twitter