cfa anna murià » Anem al cinema!

Per a l’alumnat de català i etapa instrumental:

Cal ser davant del Cinema Catalunya (carrer Sant Pere 9, 09221) a les 4 de la tarda per comprar l’entrada.

 

________________________________

 

Intocable 

(títol original en francès, Intouchables)[és una pel·lícula francesa de 2011 dirigida per Olivier Nakache i Éric Toledano.

La història està basada en la vida de Philippe Pozzo di Borgo (autor del llibre Le Second Souffle), tetraplègic des del 1993, i la seva relació amb Abdel Yasmin Sellou, el seu ajudant personal. Els crèdits finals indiquen que el 5% dels guanys de la pel·lícula seran donats a una organització benèfica per a persones amb paràlisi: Simon de Cyrène, fundada per Lawrence Cherisey.

La cinta es va estrenar el 23 de setembre de 2011 al Festival de Sant Sebastià arribant a les cartelleres franceses el 2 de novembre i convertint-se, nou setmanes més tard, en la segona pel·lícula més taquillera de la història de França, només darrere de Benvinguts al nord de Dany Boon del 2008.

Argument

Philippe és un ric aristòcrata vidu que contracta a Driss, un noi negre dels suburbis, que ha estat fa poc condemnat a sis mesos de presó, perquè el cuidi després de quedar tetraplègic en un accident de parapent. El noi capgira la vida de Philippe, ja que no el tracta com un malalt sinó que el convida a seguir gaudint de la vida, fins i tot d’un nou amor. Al seu torn, accedeix a una cultura que el permet protegir millor la seva família.

  (extret de la Viquipèdia)

Segueix-nos a Twitter